Do mísy dáme klasickou velikost bílého jogurtu. Vmícháme zbylé suroviny a vypracujeme těsto. Jogurtové těsto necháme chvíli odpočinout.
Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále asi 2 - 3 placky podle toho, jak máme velké plechy.
Placky naplníme jablky, buď nastrouhanými na hrubém struhadle, nebo nakrájené na tenké plátky - jak má kdo rád. Jablka posypeme skořicovým cukrem, cukrem obyčejným podle toho, jak jsou jablka sladká. Nakonec přidáme podle chuti rozinky.
Poté závin zabalíme a dáme péct. Lepší je péct štrúdly na pečícím papíře. Vynikající štrúdl pro začátečníky pečeme dozlatova.
Vynikající štrúdl pro začátečníky necháme lehce vychladnout a můžeme podávat.
doplnuji velikost jogurtu: 150 gr tj. normální velikost kelímku:-)
warhawk
Vynikajicí recept na těsto
Milá Janičko,
Váš recept je skutečně vynikající,jen bych chtela poradit,že z tohoto těsta se múžou dělat výborné malé šátečky s různou nádivkou,nejlépe chutná malým dětem s jahodovou, jen po vyválení se radýlkem udělají čtverečky ,které se naplní a po upečení se obalí v práškovém cukru, nebo se rozvalí radýlkem se udělají dlouhé proužky potřou se žloutkem a posypají hrubou solí nebo kmínem,strouhaným sýrem- jsou výborné k vínu. Proto jsem ráda že se s tímto receptem po tolika letech zase setkávám - jak se říká v jednoduchosti je krása a chuť,dávám 5 hvězdiček.
S pozdravem Eva
breburka3
štrůdl pro začátečníky
Je sice hezké, že je to pro začátečníky, ale proč jste neuvedla zda se jedná o klasický malý či velký jogurt.Dle zkušenosti si myslím, že o velký, i když mám obavy.Měla byste toto doplnit, jinak nevím co s tím začátečník bude dělat.