těsto | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
30 g | máslo | |
100 g | cukr moučka | |
250 g | hladká mouka | |
1 lžíce | jedlá soda | |
2 lžíce | lesní med | |
krém | ||
250 g | máslo | |
1 plechovka | salko | |
na potření | ||
3 lžíce | rum | |
5 lžic | překapávaná silná černá káva | |
na ozdobu | ||
14-15 ks | vlašské ořechy | |
na obalení | ||
100 g | mleté vlašské ořechy |
Nejtradičnější druhy vánočního cukroví: Jaký je jejich původ?
A máme tu znovu tu kouzelnou dobu pečení vánočního cukroví, které je v některých českých domácnostech doslova sportovní disciplínou. Pečeme až neuvěřitelné množství druhů a hospodyňky v těchto dnech zahajují vášnivé debaty na téma, kdy vlastně začít péct a také z čeho. Výběr starých i nových receptur je přebohatý, na ty nejtradičnější a nejoblíbenější druhy však má obvykle každý svůj malý zlepšovák.
Autor:Maxa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena