2 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | slunečnicový olej | |
1 svazek | čerstvá petrželka | |
1 ks | kuřecí játra | |
3 ks | houska (den stará) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
masový vývar | ||
strouhanka na zahuštění |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku nadrobno nasekáme. Na oleji orestujeme cibuli, petrželovou nať, odstavíme a necháme zcela vychladnout. Ve vodě namočené včerejší žemle vyždímáme, dáme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce a cibulovo-petrželovou směs. Směs na knedlíčky osolíme, opepříme, přidáme naškrábaná játra a rukama pořádně propracujeme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Směs necháme asi hodinu odstát a mokrýma rukama formujeme menší knedlíčky, protože varem zvětší svůj objem. Játrové knedlíčky vaříme v menším množství masového vývaru, při nízké teplotě a pod pokličkou. Knedlíčky jsou hotové za 10 - 12 minut. Vynikající játrové knedlíčky klademe do horkého masového vývaru a podáváme.
Videorecept: Polévka s játrovými knedlíčky jako od maminky
Zkuste si připravit a ochutnat polévku s vynikajícími játrovými knedlíčky, které chutnají jako od maminky.
Autor:Libchen
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena