podle potřeby | ||
---|---|---|
50 g | čokoláda na vaření | |
1 hrneček | mléko | |
1 lžička | skořice mletá | |
1 lžička | škrob | |
přiměřeně ml | smetana | |
na ozdobu | ||
1 balíček | šlehačka |
Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Nesmí se nám spálit! Pak přilijeme mléko. Lze přidat i smetanu na zjemnění. Když je čokoláda smíchaná s mlékem, přidáme skořici a škrob. Mícháme, dokud čokoláda nezhoustne. Horkou čokoládu ihned podáváme. Na ozdobu můžeme použít šlehačku, marshmallow, nasekanou čokoládu nebo jiné ozdobné posypy.
(doba přípravy 15 min)
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
Čokoláda - co možná ještě nevíme
Dost dlouhou dobu se čokoláda konzumovala jako nápoj, nebo jako léčivá potravina. Dnes pro nás čokoláda znamená sladkou tabulku, které málokdy odoláme.
Autor:Jaroslav Vajz Atticus
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena