sůl | ||
50 g | máslo | |
70 g | celer | |
2 l | voda | |
70 g | mrkev | |
30 g | petržel | |
1 dl | kysaná smetana | |
mletý pepř | ||
50 g | hladká mouka | |
200 g | hovězí maso | |
230 g | hlávkové zelí | |
130 g | červená řepa | |
200 g | vepřový bok |
Maso nakrájíme na malé kousky a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, zelí na nudličky a přidáme ke skoro měkkému masu. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a uděláme zlatou jíšku. Hotovou jíšku pomalu zaléváme horkou vodou za stálého míchání. Zředěnou jíšku bez cucků vlijeme do polévky. Vše vaříme 20 minut. Červenou čepu nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky, vaříme ještě 5 minut a odstavíme. Do boršče vmícháme smetanu nebo ji přidáváme až na talíři. Vynikající babiččin boršč podáváme teplý.
Recept na pravý ukrajinský boršč krok za krokem
Recept na pravý ukrajinský boršč - hustou polévku se spoustou zeleniny a masem. Je velmi sytá, zahřeje a skvěle chutná. Polévku se naučíme krok za krokem.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
Autor:Ježíšek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena