1 láhev | červené víno | |
2 ks | skořice | |
10 ks | hřebíček | |
2 ks | badyán | |
0.5 ks | pomerančová šťáva | |
45 g | třtinový cukr | |
4 ks | sušené švestky | |
4 cl | rum | |
1 ks | pomeranč |
Do hrnce nalijeme víno a přidáme celou skořici, hřebíček badyán a třtinový cukr. Vše spolu zhruba 15 minut pouze prohříváme. Nevaříme.
Poté do hrnce přidáme 2 panáky kvalitního rumu, štávu z poloviny pomeranče, sušené švestky a na plátky nakrájený pomeranč a vše spolu ještě zhruba 5 minut prohřejeme. Takto připravený vymazlený svařák si můžeme ihned vychutnat.
Vánoční trhy u vás doma: Vrhněte se na voňavý punč i domácí trdelník
Vánoční trhy nejspíš i letos nebudou takové, jak je známe. Plné bohatého programu, vůně linoucí se ze spousty stánků s jídlem, horkými nápoji a cukrovinkami. Ale nezoufejme, můžeme si to vynahradit alespoň domácí přípravou oblíbených pochoutek.
Když teplota klesne pod bod mrazu, dopřejte si šálek horkého nápoje. S alkoholem i bez, doma i na procházce vánočně vyzdobeným městem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena