Ještě před přípravou základu - lineckých rohlíčků - vyšleháme krém, aby nám dostatečně zatuhnul. Máslo necháme změknout a poté do něj zašleháme celou plechovku salka. Přidáme oříšky a šleháme do zhoustnutí. Uložíme do chladu.
Linecké těsto rozválíme na hrubý plát a vykrajujeme rohlíčky (měsíčky), které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Linecké rohlíčky upečeme ve vyhřáté troubě, dáváme pozor, aby se nám nepřipálily.
Vychladlé linecké rohlíčky začneme zdobit. Cukrářský sáček naplníme krémem a na každý z rohlíčku nastříkáme vyšší vrstvu krému. Tu pak ozdobíme čokoládovou polevou, kterou jsme si vymíchali z čokolády a ztuženého tuku. Ozdobíme perličkami.
Vykrajované plněné rohlíčky uložíme do chladu a podáváme jako cukroví a sladkou chuťovku.