4 stroužky | česnek | |
300 g | brambory | |
1 ks | cibule | |
400 g | hovězí maso | |
250 g | kysané zelí | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
2 lžíce | olej | |
1 lžíce | paprika mletá | |
2 l | hovězí vývar | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na obalení | ||
hladká mouka |
Větší cibuli oloupeme a se stroužkami česneku společně nasekáme nadrobno. Kus hovězího masa opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Kostky masa vhodíme do sáčku s hladkou moukou, protřepeme a obalené maso vybereme. Kysané zelí propláchneme a podle potřeby překrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Ve větším hrnci osmažíme cibuli do tmavší barvy, přidáme česnek a zaprášíme mletou paprikou. Rychle promícháme a vložíme masové kostky obalené v mouce. Maso opékáme do puštění šťávy, osolíme a opepříme. Jakmile není šťáva, přidáme zelí s brambory, promícháme a pomaličku podléváme vývarem. Vaříme do změknutí s přiléváním vývaru. Hovězí polévku se zelím nezahušťujeme, díky masu, které jsme obalovali v mouce, se zahustí sama. Vydatnou hovězí polévku se zelím podáváme pro větší jedlíky s čerstvým rohlíkem k obědu nebo večeři.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena