1.5 dl | rum | |
500 ml | voda | |
2 ks | pomeranč | |
1 ks | citron | |
5-6 ks | hřebíček | |
2 ks | badyán | |
500 ml | červené víno | |
2 ks | skořice celá | |
podle chuti | ||
---|---|---|
ovoce | ||
třtinový cukr |
Ze všeho nejdříve rozpůlíme pomeranče a citron. Z 1,5 pomeranče a citronu vymačkáme šťávu. Zbylou půlku pomeranče nakrájíme na plátky a rozkrájíme na čtvrtky. Pokud použijeme pomeranče i se slupkou, volíme chemicky neošetřené ovoce. Do hrnce nalijeme vodu a ovocnou šťávu. Přivedeme k varu. Poté přisypeme cukr podle chuti. Začneme menším množstvím, punč můžeme dosladit později. Přilijeme víno a rum. Přidáme koření - celou skořici, hřebíček a badyán. Přivedeme k varu a odstavíme. Punč ochutnáme a podle potřeby dosladíme. Vánoční punč nalijeme do hrnečků a doplníme pomerančem či jiným ovocem. Vánoční punč podáváme horký, skvěle nám zpříjemní adventní pohodu či čas při pečení cukroví.
Vánoční menu: Štědrý večer tradičně a po Česku
Jaké dobroty letos naservírujete na štědrovečerní stůl? Budete se držet zažitých pokrmů, nebo budete chtít zkusit něco nového? Přinášíme vám řadu receptů, ze kterých lze sestavit výborné vánoční menu.
Vánoční trhy u vás doma: Vrhněte se na voňavý punč i domácí trdelník
Vánoční trhy nejspíš i letos nebudou takové, jak je známe. Plné bohatého programu, vůně linoucí se ze spousty stánků s jídlem, horkými nápoji a cukrovinkami. Ale nezoufejme, můžeme si to vynahradit alespoň domácí přípravou oblíbených pochoutek.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena