těsto | ||
---|---|---|
0.4 hrnku | olej | |
0.5 lžičky | sůl | |
3 ks | vejce | |
1.5 hrnku | mléko | |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
3 lžičky | cukr krupice | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
na potření | ||
marmeláda | ||
na ozdobu | ||
kakao | ||
šlehačka | ||
ovoce | ||
podle potřeby | ||
olej na vymazaní |
!TIP k přípravě vaflí
Před prvním pečením stačí vaflovač jen jemně vymazat. Vafle vyndáváme dřevěnou obracečkou, nikoliv kovovým nožem apod., abychom neponičili povrch vaflovače. Aby si vafle zachovaly křupavost a nezvlhly, necháme je chvíli odpočinout na mřížce, odpaří se přebytečná vlhkost.
!TIP k podávání vaflí
Vafle podáváme s tím, co nám chutná. Lze je polévat javorovým sirupem či medem, zdobit šlehačkou, ochucenou zakysanou smetanou a nejrůznějším ovocem. Skvěle chutnají i se slaným karamelem a opraženými arašídy. Děti zase ocení mini lentilky a jiné cukrové zdobení. V létě si je můžeme dopřát i s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak
Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.
Autor:Zadoticka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena