náplň | ||
---|---|---|
1 stroužek | česnek | |
125 g | máslo | |
125 g | balkánský sýr | |
1 lžička | mletý černý pepř | |
2 lžíce | čerstvá pažitka | |
těsto | ||
1 lžička | sůl | |
200 g | máslo | |
2 ks | žloutek | |
400 g | hladká mouka | |
1 lžíce | sušený tymián | |
100 g | mandle (mleté) |
Smícháme hladkou mouku, máslo, žloutky, mleté mandle, tymián, sůl a vypracujeme těsto, které vyválíme na placku, poté z něj vykrajujeme různé tvary. Slané pečivo dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut v troubě na 180 °C. Na náplň smícháme balkánský sýr, máslo, prolisovaný česnek, mletý černý pepř a nakrájenou pažitku. Po vychladnutí naplníme vytvořenou náplň, uložíme do chladu a necháme do druhého dne uležet. Slané pečivo podáváme jako výbornou chuťovku k pivu nebo vínu. Je to vážně bomba, na takové slané pohoštění se pije samo.
Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena