těsto | ||
---|---|---|
sůl | ||
70 g | máslo | |
1 ks | žloutek | |
180 ml | mléko | |
22 g | droždí | |
40 g | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
400 g | hladká mouka | |
na potření | ||
1 ks | žloutek | |
na ozdobu | ||
2 lžíce | mák | |
podle chuti | ||
citronová kůra |
Těsto, které připravíme smícháním uvedených ingrediencí, můžeme zpracovat v domácí pekárně nebo ručně. Hotové loupáčkové těsto necháme vykynout a na pomoučeném vále vyválíme rohlíky a opět necháme kynout. Potom loupáky pomažeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem. Plech s loupáčky dáme do rozpálené trouby a pečeme dorůžova.
Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty
Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?
Autor:televize
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena