Tip k přípravě křenové omáčky
Při přípravě omáčky vždy záleží na síle křenu, intenzita štiplavosti je u každého kousku trochu jiná. Někdy vám bude stačit jenom zmíněná polovina množství strouhaného křenu, jindy budete muset použít celou dávku.
Šéfkuchař Pavel Vacek: Jaké jsou nejčastější chyby při přípravě omáček?
Perfektní omáčka stojí na správné technice a dochucení, říká šéfkuchař Pavel Vacek. Časté chyby jako málo orestovaný cibulový základ, spálený česnek nebo špatná smetana mohou pokazit i sebelepší recept. Jak předejít nezdaru? Stačí dodržet pár omáčkových zásad.
Omáčky, které Češi milují: Která čtveřice vede žebříček? Uvařte si je s námi
Česká kuchyně je proslulá omáčkami. Ty jsou mnohdy hlavní součástí jídla, což je tak trochu naše specifikum. Omáčky však mají dlouhou historii a Češi je milují v hojném množství. Často je doprovázejí knedlíky, které slouží k dopravení omáčky do pusy, a také a maso. Které omáčky to jsou?
Český křen: Zelenina, co dodá říz pomazánkám, omáčkám i polévkám
Křen je jednou z tradičních surovin české kuchyně. Jídlům dodává nenapodobitelnou štiplavou chuť. Jak ho můžeme v kuchyni využít, kam se hodí a kde se projeví jeho řízná povaha nejlépe?
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
Autor:Hapys
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena