omáčka | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
1 kostka | vývar | |
150 g | máslo | |
200 ml | mléko | |
2 ks | cibule | |
200 ml | smetana | |
600 ml | voda | |
200 g | křen | |
1 lžička | mletý pepř | |
3 lžíce | hladká mouka |
Tip k přípravě křenové omáčky
Při přípravě omáčky vždy záleží na síle křenu, intenzita štiplavosti je u každého kousku trochu jiná. Někdy vám bude stačit jenom zmíněná polovina množství strouhaného křenu, jindy budete muset použít celou dávku.
Foto: Shutterstock.com
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
Autor:Hapys
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena