750 ml | vývar | |
50 g | máslo | |
500 g | cibule | |
100 g | čedar | |
1 ks | bageta | |
2 ks | bobkový list | |
2 dl | bílé víno | |
1 lžíce | hladká mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kmín | ||
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Máslo rozpustíme ve velkém hrnci a cibuli osmažíme na mírném plameni, až má hnědou barvu. Smažíme pomalu a dlouho, cibule je hotová asi za 20 minut. Osmaženou cibuli posypeme hladkou moukou a promícháme. Přilijeme bílé víno a za stálého míchání vaříme asi 2 - 3 minuty. Vše zalijeme vývarem. Polévku cibulačku ochutíme solí, pepřem, kmínem a bobkovými listy. Polévku vaříme pozvolna asi 30 minut. Bagetu nakrájíme na kolečka a opražíme na pánvi dozlatova. Čedar nastrouháme na jemno. Cibulačku s vínem rozlijeme do hlubokých talířů, poklademe 2 - 3 plátky bagetky, posypeme sýrem a horkou podáváme.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové čatní krok za krokem
Recept na vynikající cibulové čatní, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu.
Videorecept: Slaný koláč s jarní cibulkou
Slaný koláč má mnoho variant a je oblíbeným pohoštěním - hodí se na večírek, narozeninovou oslavu, piknik, ale i jen tak k večeři. Základem slané náplně v dnešním videoreceptu je jarní cibulka, vejce, smetana a strouhaný sýr. Doporučujeme vyzkoušet, chutná báječně!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena