4 ks | citron | |
0.5 sklenice | med | |
2 ks | čerstvý zázvor |
Umyjeme si zavařeninovou sklenku (šroubovatelnou), do ní naskládáme na kolečka nakrájený bio citron, přidáme na jemno nastrouhaný oloupaný zázvor a to celé zalijeme medem. Sklenici uzavřeme a necháme uležet v lednici alespoň 48 hodin. Všelék na chřipku a angínu podáváme dvojím způsobem. Ti otrlejší mohou sníst polévkovou lžíci směsi jen tak. Při přípravě nápoje zalijeme tuto dávku teplou (ne horkou) vodou a vypijeme. Všelék na chřipku a angínu je vhodný pro děti i dospělé. A opravdu zabírá!
Čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.
Autor:Haňule
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena