1 ks | vejce | |
500 g | mouka | |
mandle | ||
200 g | med | |
0.5 lžičky | kypřicí prášek | |
250 g | máslo nebo sádlo |
Utřeme máslo, přidáme med, vejce, mouku, kypřící prášek, trochu vody a všechno dobře promícháme. Vypracujeme těsto a rozválíme je na tloušťku asi 1,5 cm.
Vykrajujeme malé kulaté koláčky a urovnáváme je na vymazaný a pomoučený plech. Každý koláček prstem uprostřed trochu vmáčkneme. Do jamky můžeme vložit po jedné spařené a oloupané mandli. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C do zlatova. Upečené necháme nejméně tři dny odležet a pak teprve podáváme.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena