těsto | ||
---|---|---|
400 g | mleté piškoty | |
200 g | cukr moučka | |
200 g | máslo | |
2 lžíce | kakao | |
podle chuti | ||
3 lžíce | rum | |
náplň | ||
1 balení | slazené kondenzované mléko (salko) | |
na ozdobu | ||
1 balení | kvalitní hořká čokoláda | |
1 balíček | cukrářské zdobení |
Vosí hnízda jsou klasikou české vánoční kuchyně, jde o velmi oblíbený druh nepečeného cukroví, které připravujeme až těsně před Vánocemi. Můžeme je připravovat v několika obměnách, s těstem světlým či tmavým, s různými náplněmi, i když nejtypičtější je vaječný koňak, ale také různě zdobené, například přelité čokoládou, sypané kokosem a podobně. Tento recept je díky náplni bez alkoholu vhodný pro děti, salko z tuby mají děti ve velké oblibě a vám se s ním bude dobře pracovat. Teď už tedy k samotné přípravě:
Videorecept: Raw vosí hnízda podle Anny
Vosí hnízda nebo včelí úly? Jak jim říkáte vy? Tento recept je jednoznačně nejlepší, co jsem kdy dělala. Chuť sušeného ovoce s kombinací ořechů a kapkou rumu, je prostě dokonalá.
Vánoční videorecept: Mandlové stromečky - nepečené cukroví, které skvěle vypadá a ještě lépe chutná!
Spařené mleté mandle, cukr, trocha medu, kakao a kokos k dozdobení. Tak málo stačí k vynikajícímu nepečenému cukroví, které se na vánočním stole bude vyjímat. Je tak jednoduché, že s jeho přípravou rádi pomohou i děti.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena