1 lžička | sůl | |
120 g | majonéza | |
2 lžíce | dijonská hořčice | |
300 g | měkký salám | |
1 lžíce | balzamikový ocet | |
1 lžička | worcestrová omáčka | |
1 lžíce | třtinový cukr | |
130 g | bílý jogurt | |
300 g | zeleninová směs na salát | |
150 g | vařené salátové brambory | |
podle chuti | ||
---|---|---|
barevný pepř |
Salátové brambory uvaříme v celku ve slupce. Poté oloupané a dobře vychlazené brambory nakrájíme na kostičky. Přidáme okapanou zeleninovou směs na salát (mrkev, celer, hrášek sterilovaný ve sladkokyselém kořeněném nálevu) a oloupaný a na nudličky krájený měkký salám. Vše důkladně promícháme s řeckým jogurtem a majonézou ochucenou dijonskou hořčicí, balsamikovým octem, třtinovým cukrem, barevným mletým pepřem, worchestrem a solí. Vlašský salát promícháváme vždy jemně a pomalu, abychom zachovali celistvou konzistenci všech surovin. Vlašský salát podáváme jako svačinu s čerstvým pečivem, nebo jej používáme k pomazání jednohubek či svátečních chlebíčků.
Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte
Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena