0.5 hrnku | rostlinný olej | |
1 hrnek | mléko | |
2 ks | jablko | |
1 ks | vejce | |
2 hrnky | hladká špaldová mouka | |
1 hrnek | třtinový cukr | |
1 lžíce | perníkové koření | |
2 lžíce | kakao | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
poleva | ||
---|---|---|
1 balíček | čokoláda na vaření | |
5-6 lžic | smetana na vaření |
Postup je velmi jednoduchý. Dvě větší jablíčka omyjeme a okolo jadřince nastrouháme i se slupkou na jemném struhadle.
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, mouku, prášek do pečiva, koření, kakao, mléko, olej a nakonec i jablíčka. Vše dobře promícháme. Těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě na 175 °C perník upečeme, je hotový za cca 20 - 25 minut, vyzkoušíme špejlí.
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády s trochou smetany. Hladkou polevu rozetřeme na jablečný perník a necháme zatuhnout. Vláčný jablečný perník s čokoládovou polevou nakrájíme a podáváme třeba ke kávičce.
Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem
Švestek jsou plné zahrádky. Pokud už nevíte co s nimi a hledáte recept na rychlý moučník, který je téměř bez práce, vyzkoušejte tuto perníkovou bábovku. Je jemná, nadýchaná a voňavá po koření i švestkách.
Videorecept: Bezlepkový perník podle Anny
Perník - ten prostě miluju! No a tady v mé oblíbené bezlepkové a úžasně vláčné variantě!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena