Recept na pudink dochucený džemem a kompotem. Krásně voní po višních.
Hodnocení
4.1
/ 5 (9x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
Mléko2/3 l
Vanilkový cukr1 balíček
Višňový kompot1 sklenka
Višňový džem3 lžíce
Višňový pudinkový prášek2 a 1/2 balíčku
Postup přípravy
Půl litru mléka zahřejeme v rendlíku. Rozpustíme v něm vanilkový cukr a pudink uvaříme podle návodu na obalu. Tentokrát ale přidáme 1,5 balíčku pudinkového prášku.
Kompot slijeme, ovocnou šťávu (asi 2 dl) necháme v jiném kastrůlku taktéž rozehřát. Rozmícháme v něm 3 lžíce džemu a zředíme asi 1 dl mléka, ve kterém jsme rozmíchali zbylý višňový prášek. Mícháme do zhoustnutí.
Připravíme si 4 menší misky, které propláchneme ledovou vodou. Mléčný pudink do misek rozdělíme, zasypeme ovocem a zalijeme tmavším pudinkem z kompotové šťávy. Jemně promícháme, aby se nám vytvořila mozaika a pudinky dvou barev se mírně spojily.
Naplněné misky s višňovým pudinkem dvou barev necháme přes noc v chladu ztuhnout. Pak jen vyklopíme a podáváme jako studený dezert.
Pudinkový prášek jsem měla dovezený ze zahraničí, jestli je i u nás - pokoukám a dám vědět. Ale samozřejmě můžete nahradit vše jahodovou příchutí.
friacid
Nádhera
Na obrázku to vypadá nádherně, že bych i já, ač jinak pudink nemusím, s chutí ochutnala. Ale jak už tu někdo psal přede mnou, višňový pudinkový prášek jsem také nikde neviděla. Musím se po něm rozhodně podívat. Ale tak mě napadá, pokud neseženu višňový, dalo by se nahradit jahodovým práškem, jahodovým kompotem a jahodovým džemem? Děkuji za odpověď.