80-100 g | cukr | |
5 lžic | olej | |
4 ks | vejce | |
300 g | višně | |
150 g | polohrubá mouka | |
0.5 lžičky | kypřicí prášek | |
2 lžíce | vanilkový pudinkový prášek | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
cukr moučka | ||
podle potřeby | ||
máslo na vymazání formy | ||
mouka na vysypání |
Višně zbavíme stopek, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Připravíme si piškotové těsto. Mouku prosejeme a promícháme s pudinkovým a kypřícím práškem. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky s polovinou cukru a olejem vyšleháme dohladka. Ve větší míse šleháme bílky a asi v polovině šlehání přidáme druhou polovinu cukru. Do hustého bílkového sněhu zlehka střídavě vmícháme mouku a žloutky. Piškotové těsto vlijeme do koláčové formy, poklademe okapanými višněmi a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Vychladlou višňovou bublaninu nakrájíme na porce, podle chuti posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.
Jak na to: Pečeme piškotové těsto
Moučníky z piškotového těsta se ne vždy podaří. Dnes si dáme pár tipů pro samotnou přípravu i pečení, aby byl výsledek dotažen k dokonalosti.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena