0.5 lžíce | sůl | |
1 ks | cibule | |
1 ks | citron | |
2 ks | hřebíček | |
40 g | zázvor | |
1 svazek | koriandr | |
2 ks | badyán | |
2 ks | jarní cibulka | |
1 lžíce | rybí omáčka | |
1 ks | červená cibule | |
0.5 kg | hovězí kosti | |
100 g | mungo výhonky | |
200 g | falešná svíčková | |
2 ks | černý kardamom | |
100 g | rýžové nudle Pho | |
1 ks | pravá cejlonská skořice (3 cm) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
chilli paprička |
Hovězí kosti (hovězí žebra, kližka, maso zadní) vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vodu slijeme, zalijeme opět studenou vodou a opět přivedeme k varu. Tímto postupem by nám měl vzniknout čirý vývar. Pokud se přesto dál tvoří na povrchu vývaru pěna, postupně ji sbíráme. Nebo můžeme opět zopakovat postup v předchozím kroku.
Cibuli oloupeme, zázvor naopak neloupeme a podélně rozkrojíme. Na suché pánvi opečeme spolu s kořením, dokud se nerozvoní a cibule nezčerná. Do hrnce s masem vložíme koření, cibuli, zázvor, půl lžíce soli a pomalu vaříme. Vývar necháme mírně probublávat 4-5 hodin. Pokud se nám voda příliš vyvaří, dolijeme ji.
Z hotového vývaru vyjmeme maso a vývar přecedíme. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme zpátky do vývaru. Ten dochutíme asi 1 lžící rybí omáčky. Falešnou svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky. Pokud si netroufáme na syrové maso, můžeme je vynechat a naopak při přípravě vývaru masa použít více.
Připravíme si suroviny do polévky. Rýžové nudle namočíme na hodinu do studené vody, poté vodu přivedeme k varu, 30 vteřin povaříme a slijeme. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, jarní cibulku a koriandr, chilli papričku nasekáme na drobno, citron na měsíčky.
Do polévkových misek postupně vložíme rýžové nudle, plátky falešné svíčkové, koriandr, jarní cibulku, plátky červené cibule a klíčky. Zalijeme horkým vývarem s kousky masa a ihned podáváme. K vietnamské polévce Pho bo přichystáme rybí omáčku, nasekanou chilli papričku a citron, aby si každý mohl polévku dochutit.
Foto: Shutterstock.com
Pokrmy inspirované Asií: Ochutnejte Pad Thai, knedlíčky Bahn Bao a smažené závitky
Milujete chutě asijské kuchyně? Z pestré nabídky jihovýchodu a východu největšího kontinentu jsme vybrali 6 pokrmů, na kterých si doma pochutnáte stejně dobře jako v pravém asijském bistru.
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena