Připravíme si těsto. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Žloutky z 6 vajec smícháme s cukrem a šleháme do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme tuhý sníh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem a sníh. Těsto pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň.
Po upečení a vychladnutí dort uprostřed prořízneme a namažeme rozehřátým meruňkovým džemem.
Připravíme si polevu. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme do varu, přidáme posekanou čokoládu, snížíme teplotu a vaříme 5 minut. Sacher dort poléváme čokoládovou polevou.
Vídeňský Sacher dort necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Podle chuti dort zdobíme šlehačkou.
Foto: Shutterstock.com