2 g | sůl | |
2 g | mletý černý pepř | |
600 g | sádlo vepřové | |
600 g | telecí stehno | |
trojobal | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
250 g | strouhanka | |
250 g | hladká mouka |
Telecí stehno odblaníme a nařežeme na plátky. Jemně naklepeme, nařežeme, osolíme a okořeníme. Telecí řízek obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka, ale vejce neředíme mlékem tak jako při naší tradiční verzi řízku. Vídeňský řízek osmažíme na vepřovém sádle, známkou pravosti řízku je bublina. Vídeňský řízek - Wiener schnitzel podáváme s řezem citronu a větvičkou petrželové natě. Tip: K vídeňskému řízku patří bramborový salát. Připravíme ho z tzv. salátových brambor. Za tepla je pokrájíme na tenké plátky rovnou do nálevu z teplého hovězího vývaru či bujónu, octu, cukru, hořčice, soli, bílého koření, stolového oleje a nakrájené červené cibule. Na závěr bramborový salát pokapeme tykvovým olejem.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Autor:Ludvo
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena