- Plátky masa naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a mírně opepříme.
- Paličku česneku podélně rozkrojíme. Půlky česnekové paličky dáme na plech řeznou stranou dolů a pečeme při 180 °C zhruba 15 minut.
- Na rozpáleném oleji postupně opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme je.
- Cibuli si nakrájíme nadrobno. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme mouku a chvilku restujeme.
- Poté začneme přilévat za stálého míchání zeleninový vývar (může být i z kostky), důkladně rozmícháme, vrátíme zpět maso a necháme probublávat zhruba 20 minut.
- Nakonec do omáčky vymačkáme upečený česnek, přidat špetku muškátového květu, přilijeme smetanu a podle chuti dosolíme.
Vepřové plátky s česnekovou omáčkou podáváme s hranolky, americkými brambory nebo bramborovými dukátky.