sůl | ||
2 ks | cibule | |
0.5 balíčku | koření Gyros | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
na ozdobu | ||
rajče | ||
okurka | ||
kukuřice sterilovaná | ||
hrášek sterilovaný | ||
na potření | ||
kečup | ||
podle chuti | ||
4-6 plátků | vepřové maso | |
mletý černý pepř | ||
příloha | ||
4 ks | rýže ve varném sáčku |
Maso opláchneme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, kečupem a posypeme kořením Gyros. Necháme uležet v chladu. Nejlépe do druhého dne, nebo alespoň na 1 hodinu před smažením. Rýži ve varných sáčcích uvaříme během smažení masa. Vaříme podle návodu na obalu, doba vaření je asi 15 minut. Maso smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Pod maso přidáme cibuli a společně ještě smažíme, než cibule změkne a zesklovatí. Posolíme, můžeme dochutit pepřem. Vepřový gyros podáváme s rýží a zeleninovou oblohou, výborný je i s hranolky.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena