8 stroužků | česnek | |
4 ks | vepřové maso | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na obalení | ||
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
bylinky | ||
1 kelímek | zakysaná smetana | |
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, pokud je to moc husté, můžeme zředit troškou mléka. Bylinky podle chuti (pažitka, petrželka, dobromysl, rozmarýn, libeček, řeřicha) smícháme se strouhankou. Česnek oloupeme. Vaječnou hmotou protáhneme řízky a obalíme je v bylinkách se strouhankou. Strouhanku trochu přimáčkneme na maso. Rozehřejeme si potřebné množství oleje, když je olej téměř rozpálený, vložíme do něj celé stroužky česneku a osmažíme je dozlatova. Česnek vyjmeme a dáme stranou. V takto připraveném oleji smažíme řízky. Na každý řízek potom dáme tenký plátek másla a ihned podáváme. Vepřový bylinkový řízek na česnekovém oleji podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Bylinkové řízky můžeme podávat i za studena s pečivem.
Foto: Shutterstock.com
Snadný recept na obrácený řízek krok za krokem
Obrácené řízky jsou rychlé, snadné a nenáročné i pro kuchaře začátečníka. Vyzkoušejte recept z vepřového masa podle podrobného návodu.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Autor:veraricna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena