500 g | vepřová plec | |
2 lžíce | sůl | |
2 lžičky | kmín | |
2 ks | cibule | |
5 stroužků | česnek | |
2 lžíce | olej | |
0.5 l | voda | |
2 lžíce | hladká mouka |
Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kostky, osolíme a řádně okmínujeme. Vložíme do remosky s trochou oleje a opečeme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a česnek pokrájený na tenké plátky, nebo prolisovaný. Několikrát obracíme vařečkou, aby maso mělo ze všech stran křupavou kůrčičku, poté podlijeme horkou vodou a necháme dusit. Nakonec maso vyndáme a výpek zahustíme trochou mouky. Poté maso vrátíme do remosky, promícháme a ještě chvíli necháme pod poklicí. Vepřové výpečky podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a se špenátem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena