10 stroužků | česnek | |
3 ks | cibule | |
1 kg | vepřové maso | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý pepř |
Maso nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na drobno, můžeme i prolisovat. Vše dáme do pekáče. Přidáme olej, osolíme a opepříme podle chuti. Za občasného promíchání pečeme výpečky ve vyhřáté troubě asi hodinu. Pokud je potřeba, podléváme je malým množstvím vody. Na závěr zaprášíme moukou, promícháme a ještě 10 minut výpečky propečeme. Mezitím si připravíme špenát a uvaříme knedlíky, jak máme rádi. Vepřové výpečky na česneku podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky. Výpečky lze podávat i se zelím a houskovým knedlíkem.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Martin Křemenák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena