Názory na konzumaci vnitřností se různí, u nás je však máme rádi
Hodnocení
3.2
/ 5 (84x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Petrželka
Cibule1 ks
Masox1/2 kostky
Hladká mouka 2 lžíce
Mletý bílý pepř
Anglická slanina100 g
Vepřové srdce4 ks
Postup přípravy
Srdce omyjeme a nakrájíme na úzké proužky. Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu, necháme ji rozpustit a pak na ni vložíme rozkrájená srdce. Přidáme na drobno nasekanou cibuli, sůl, pepř, přiklopíme a za občasného míchání dusíme. Podléváme vývarem z masoxu, aby se maso nepřichytilo.
Poloměkké maso zaprášíme moukou, osmahneme a pak podlijeme 5 malými naběračkami horké vody. Přidáme sekanou petrželku, zamícháme a dodusíme do měkka.
Ideální přílohou je vařená rýže.
dobrý a jednoduchý recept. Můžou se použít vlastní kreativní nápady, Např, já přidám tymián. Je to super změna.
Hana Burdová
Srdce trošku jinak
Ještě musím dodat, že nakrájené srdce na rozdíl od původního receptu peču, přitom je třeba často podlévat i polévat.
Hana Burdová
Srdce trošku jinak
Ahoj, dříve jsem vepřové srdce nikdy nedělala, na špeku ho pekl můj přítel a mně to taky moc zachutnalo. Já dám do pekáčku kromě špeku i více cibule, třeba na tenká kolečka, jednak ji mám ráda a hodně ochutí i zahustí sos, takže už nemusím přebíjet výslednou chuť moukou. Osolím, opepřím a přidávám několik bobkových listů, kuliček celého pepře a nového koření, tahle kombinace mi osobně i na jiné maso moc chutná. Jím s bramborem nebo i bramborovým knedlíkem a pikantnějším kompotem - brusinky, rybíz, meruňky.