600 g | vepřová plec | |
300 g | mrkev | |
2 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | olej | |
3 špetky | mletý pepř | |
3 špetky | sůl | |
1 lžička | kari koření | |
0.5 lžičky | drcený kmín | |
500 ml | vývar | |
1 lžíce | rýžový ocet | |
20 g | cukr krupice |
Vepřovou plec očistíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 3x3cm, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka asi 0,5 cm silná.
Na oleji zpudka opečeme kostky vepřového masa ze všech stran dohněda. Potom teplotu snížíme a vmícháme nasekanou cibuli a česnek. Směs mícháme, dokud cibulka nezesklovatí a přidáme kari koření. Vše krátce osmahneme, ochutíme drceným kmínem, podlijeme vývarem a zvolna dusíme přibližně 35 minut do poloměkka. Poté přidáme nakrájenou mrkev, podle potřeby přilijeme vývar a dále dusíme, dokud nebude maso a mrkev dostatečně měkká. Vše dochutíme solí, můžeme okyselit octem a přisladit cukrem.
Vepřové s mrkví na kari rozdělíme na porce a podáváme s pečenými batáty.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena