podle potřeby | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
na potření | ||
2 lžíce | olej | |
podle chuti | ||
1 špetka | sůl | |
1 lžička | hořčice | |
0.5 ks | citron | |
1 lžička | oregano | |
směs | ||
2 ks | vejce | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
500 g | vepřová pečeně | |
na obalení | ||
2 hrnky | strouhanka |
Plátky masa zabalíme do potravinářské fólie a z obou stran naklepeme, maso se tak nepotrhá. Vejce vyšleháme se solí, červenou paprikou, oreganem a česnekem, přidáme hořčici a citronovou šťávu. Maso necháme v marinádě po dobu cca dvou hodin, ale může být i déle. Maso poté obalujeme jen ve strouhance. Obalené řízky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme trochou oleje a pečeme asi 15 minut při teplotě 200 °C. Poté obratíme, znovu zastříkneme olejem a dopečeme po dobu dalších zhruba 15 minut dozlatova. Vepřové řízečky z trouby podáváme jako obvykle, například s bramborovou kaší a okurkou.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena