4 plátky | vepřová krkovice s kostí | |
1 ks | cibule | |
250 g | čerstvé žampiony | |
2 lžíce | máslo | |
1 lžička | drcený kmín | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
1 lžička | citronová šťáva | |
podle potřeby | ||
hladká mouka | ||
olej | ||
voda nebo vývar |
Libovější plátky vepřové krkovičky s kostí očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle zlehka podusíme.
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dorůžova. Poté je vyjmeme a na výpeku za stálého míchání necháme zesklovatět cibuli, ke které přisypeme drcený kmín. Jakmile se rozvoní, vrátíme maso a vše podlijeme vývarem do výšky masa. Teplotu snížíme a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Pak k masu přidáme na másle podušené žampiony a vše dodusíme doměkka. Nakonec vše podle chuti osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
Dušené vepřové plátky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se žampiony a podáme s rýží.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Recept na vepřové kostky na kari krok za krokem
Vepřové maso patří k finančně dostupnějším, a tak se z něj dnes naučíme připravit rychlý a chutný hlavní pokrm krok za krokem. Recept zcela jistě zvládnou úplně všichni.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena