0.5 hrnku | olej | |
1.5 l | vývar | |
1 ks | cibule | |
6 plátků | vepřová kotleta | |
2.5 lžíce | mletá sladká paprika | |
2 lžíce | kečup sladký | |
2 kelímky | smetana na vaření | |
1 špetka | mleté chilli | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Plátky vepřového masa opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na rozpálené pánvi maso krátce osmahneme z obou stran, aby se pěkně zatáhlo.
Ve větším hrnci zpěníme nasekanou cibuli. Když začne cibule zlátnout, přihodíme naše vepřové plátky, zalijeme trochou vývaru, zaprášíme paprikou a za občasného promíchání a podlévání vývarem necháme dusit. Když maso změkne, vlijeme zbytek vývaru, přidáme kečup, smetanu a zahustíme moukou nebo hotovou jíškou. Necháme ještě chvíli povařit, případně dokořeníme a dosolíme podle chuti.
Vepřové plátky na paprice můžeme podávat s těstovinami nebo rýží.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena