Vepřové kotlety očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme barevným pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka.
Na dno pekáčku položíme cibuli, přidáme vepřové kotlety, které ještě posypeme grilovacím kořením. Poklademe plátky prorostlé anglické slaniny a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme alobalem.
Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa, průběžně kontrolujeme. Asi 5 - 10 minut před dokončením sejmeme alobal a dopékáme už nepřikryté, aby se nám šťáva dostatečně vypekla.
Jako přílohu k vepřovému na pivu si přichystáme předsmažené hranolky, které dáme na vymazaný plech a upečeme dozlatova.
Na talíři ozdobíme zeleninou podle vlastního výběru. Zeleninu omyjeme (scedíme) a ozdobně nakrájíme. Lze použít sterilovaný okurek, čerstvé ředkvičky, cherry rajčátka, olivy, rukolu, sterilovanou kukuřici a další.
Vepřové na pivu ihned podáváme.