1 lžíce | máslo | |
60 g | parmazán | |
600 g | vepřová panenka | |
100 g | parmská šunka | |
0.5 ks | meloun cantaloupe | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý čtyřbarevný pepř |
1. Vepřovou panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky asi 3 - 3,5 cm silné. Meloun rozkrojíme, zbavíme jadérek a oloupeme. Z části dužiny si nakrájíme hranolky dlouhé asi 3 cm (těmi budeme medailonky plnit) a obalíme je v nastrouhaném parmazánu. Zbývající meloun nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Maso rukou zlehka naklepeme, opepříme a střed protneme hranolkem z melounu. Po obvodu maso ovineme plátkem sušené šunky a zajistíme párátkem.
2. Medailonky opečeme zprudka po obou stranách na oleji. Pak je přendáme do pekáčku a zakryté necháme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dopékat.
3. Mezitím na oleji s máslem necháme zkaramelizovat plátky melounu, který ještě horký posypeme parmazánem. Vepřové medailonky s parmskou šunkou rozdělíme na porce, obložíme teplým melounem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.
Studené polévky, které v horkých dnech skvěle osvěží
Studené polévky se pro někoho mohou zdát podivností, ale v mnoha zemích jsou v létě velkým hitem. Jsou totiž plné zdravých surovin a plní jednu zásadní funkci, kterou v horkých dnech potřebujeme nejvíce - zaručeně osvěží. Vybrali jsme pro vás 10 rychlých receptů ze zeleniny a netradičně i z ovoce.
Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!
Meloun k horkému počasí neodmyslitelně patří. Právě teď je ten správný čas připravit si z něj lahodný a osvěžující nápoj, který můžeme popíjet třeba celý den.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena