Vepřové maso dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme medailonky, posypeme je provensálským kořením, pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme uležet.
Kastrol s poklicí nahřejeme, vložíme připravené maso a necháme ho zatáhnout z jedné strany, otočíme a přikryjeme poklicí. Po 10 minutách znovu otočíme, opékáme znovu asi 10 minut pod poklicí.
Před dokončením na každý kousek masa položíme silnější plátek nivy, který necháme mírně rozpustit.
V menším kastrolku si svaříme vodu rozmíchanou s polohrubou moukou, přidáme kostku zeleninového bujonu a kostku taveného sýru s nivou. Krátce povaříme.
Hotové vepřové medailonky podáváme s vařeným bramborem a podléváme sýrovou omáčkou. Vhodný je i česnekový dresink, který chuťově maso a sýr doplní.