50 g | slanina | |
30 g | olej | |
40 g | cibule | |
60 g | sádlo | |
100 g | houby | |
20 g | hladká mouka | |
700 g | vepřová kotleta vcelku | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
podle potřeby | ||
masový vývar |
Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky cca 2 cm, naklepeme, pomoučíme hladkou moukou a na omastku maso prudce opečeme.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a společně s oloupanou a nadrobno krájenou cibulí je mírně podusíme na oleji. K vepřové kotletě přidáme houby s cibulkou, osolíme, podlijeme vývarem podle potřeby a vše podusíme doměkka.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s těstovinami či jinou přílohou dle vlastního výběru.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:admin_lucka2
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena