300 g | vepřová kýta | |
10 ks | žampióny | |
1 ks | cibule | |
1 stroužek | česnek | |
1 lžíce | sójová omáčka | |
2 hrnky | rýže | |
1 lžička | sůl | |
1 špetka | mletý pepř | |
2 snítky | tymián |
Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme, přidáme trošku tymiánu, pokapeme sojovou omáčkou.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi, přidáme maso a zprudka osmahneme.
Pak přidáme nakrájené žampiony na plátky a pórek nakrájený na kolečka. Dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec zaprášíme hladkou moukou a zjemníme sladkou smetanou. Krátce povaříme.
Vepřové kostky na žampionech podáváme s rýží.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena