Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a naložíme do jednoduché marinády z olivového oleje, česnekové soli a pepře. Necháme v chladu proležet.
Listové saláty si libovolně nakombinujeme a rukama natrháme na kousky. Rajče omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a nastrouháme na proužky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky nebo rozdrobíme.
Na pánev nalijeme trochu oleje a rozehřejeme. Vhodíme naložené maso a prudce orestujeme. Když jsou kousky masa zlatavé, zalijeme trocho vývaru a podusíme doměkka. Šťávu necháme vyrestovat, v závěru zakápneme sójovou omáčkou.
Saláty promícháme a rozdělíme na talíře, obložíme rajčátky a zasypeme proužky mrkve. Posypeme bylinkami z mlýnku, doprostřed dáme vepřové kostičky a poklademe balkánským sýrem.
Vepřové kostky na čerstvé zelenině podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.