1 ks | paprika | |
1 lžíce | ocet | |
1 lžička | solamyl | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | voda | |
0.4 ks | cuketa | |
2 ks | mrkev | |
2 lžičky | cukr krupice | |
2 lžičky | kari koření | |
1 lžíce | sójová omáčka | |
300-400 g | libová vepřová plec | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Vepřové maso nakrájíme na slabé nudličky a promícháme se lžičkou solamylu. Cuketu rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev na půlměsíčky, oloupanou cibuli na proužky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Vepřové maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, posypeme kari kořením a opepříme. Na jiné pánvi, také zprudka osmažíme zeleninu. Nesmažíme dlouho, měla by zůstat křupavá na skus. Usmažené maso se zeleninou promícháme. V hrnečku zamícháme lžíci octa, 2 lžičky cukru, lžíci sójové omáčky a 2 lžíce vody. Směs přilijeme k masu se zeleninou, chvíli mícháme a prohříváme. Podle chuti přisolíme. Vepřové kari s cuketou výborně chutná s těstovinami, ale podáváme i s rýží.
Videorecept: Milujete asijskou kuchyni? Smažená rýže inspirovaná Thajskem vás nezklame
Máme pro vás skutečnou bombu - smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vejci na thajský způsob. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm chuťově vyvážený a zároveň příjemně pikantní. Doporučujeme vyzkoušet!
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena