Zeleninu očistíme. Máslo rozpustíme v hluboké pánvi. Přidáme trošku olivového oleje a najemno nasekanou cibuli, mrkev a celer. Zvolna restujeme několik minut.
Přidáme bylinky a omytá a osušená vepřová žebra, která restujeme ze všech stran dohněda. Jakmile žebra zhnědnou, osolíme je, opepříme a přidáme nakrájené chilli. Vaříme dalších 10 minut a podlijeme bílým vínem, které necháme vyvařit.
Pak přidáme čisté brambory nakrájené na větší kousky a podlijeme naběračkou vývaru. Přidáme rajčatovou omáčku, promícháme a vaříme dalších 20 minut. Ke konci přidáme vařený hrášek, dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme. Vyjmeme bobkový list.
Vepřová žebírka s hráškem a bramborem upravíme na talíř a podáváme teplé jako hlavní chod. Rajčatovou omáčku můžeme zakoupit, nebo udělat dle receptu
čerstvá rajčatová omáčka z bazalkou.