Vepřové plecko rozklepeme natenko a po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme francouzskou pálivou hořčicí. Na plát masa klademe nejprve anglickou slaninu, šunku, nadrobno nakrájený
pórek, scezené žampiony, kapii a nakonec posypeme nastrouhanou nivou a pokryjeme plátky sýra.
Roládu z vepřového plecka zavineme a vložíme do pekáčku vymazaného olejem. přikryjeme alobalem a dáme péct. Ještě předtím nezapomeneme podlít maso vodou. Když je roláda měkká (asi po 40 minutách pečení), sundáme alobal, posypeme grilovacím kořením a pečeme dozlatova, aby maso získalo kůrčičku.
Během dopékání poléváme roládu výpekem.
Vepřovou roládu se slaninou podáváme nakrájenou na plátky. Je dobrá teplá s vařeným bramborem či bramborovou kaší, ale i studená s chlebem. Lze ji použít i na obložené mísy.