1 stroužek | česnek | |
kmín | ||
2 ks | kedluben | |
1 ks | velká cibule | |
750 g | vepřová plec | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
máslo | ||
hladká mouka | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
naťová cibulka |
1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky nebo hranolky.
2. Na oleji s máslem necháme zpěnit cibuli s česnekem a kmínem. Pak za stálého míchání přidáme maso. Jakmile se maso zatáhne, zaprášíme ho moukou a vše ještě asi 5 minut opékáme. Maso podlijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Pak vmícháme kedlubny, vše spolu dodusíme a dochutíme.
3. Dušenou vepřovou plec na kedlubnách podáváme s jáhlovými šiškami nebo bramborami a zdobíme natí jarní cibulky.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena