600 g | vepřová panenka | |
400 g | brambory | |
2 lžíce | špenát | |
2 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
250 g | hrubá mouka | |
100 g | strouhanka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
omáčka | ||
1 ks | cibule | |
stroužek | česnek | |
tymián | ||
2 lžíce | máslo | |
1 lžíce | hladká mouka | |
podle potřeby | ||
2 lžíce | olej | |
olej |
Špenátové krokety. Brambory vařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, osolíme, promícháme s vejcem , hrubou moukou a vychladlým podušeným špenátem a prolisovaným česnekem. Z těsta tvoříme krokety, které obalíme ve strouhance a na oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.
Vepřovou panenku očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na válečky o váze asi 200 g, Každou porci masa ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme při pokojové teplotě asi 20 minut odležet. Poté maso ze všech stran zprudka opečeme na oleji dohněda, předáme do pekáčku a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme zakryté přibližně 20-25 minut.
Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek a tymián. Přilijeme vývar, vše krátce povaříme a zcedíme do kastrůlku. Omáčku dochutíme solí a pepřem a zahustíme kouskem másla obaleného v hladké mouce.
Vepřovou panenku rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme se špenátovými kroketami.
Vepřová panenka sous vide s omáčkou z lišek
Zdroj: Šéfkuchařovy recepty / Aktualne.TV
Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně
Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena