Začneme přípravou jogurtové marinády. V míse promícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem, solí a nastrouhanou středně velkou cibulí. Vyšší plátky krkovice s kostí očistíme, zlehka osolíme, opepříme a naložíme přes noc do jogurtové marinády. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na sádle zesklovatět. Poté přisypeme mletou papriku, vše krátce orestujeme a vmícháme okapané kysané zelí, bobkový list, sůl a 1/2 lžičky cukru. Směs přendáme do sádlem vymazaného pekáčku, poklademe plátky marinované krkovice, podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru a zakryté pečeme asi při 170 °C přibližně 40 minut doměkka. Ke konci pečení pekáček odkryjeme, vše podle potřeby podlijeme a při vyšší teplotě ještě asi 15 minut dopečeme. Pečené plátky krkovičky rozdělíme na porce, obložíme zelím a podáváme s bramborovými noky nebo bramborovým knedlíkem. Vhodným doplňkem při podávání je zakysaná smetana.
Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně
Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena