4 plátky | krkovice bez kosti | |
zálivka | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
100 ml | olivový olej | |
0.5 lžičky | citronová kůra | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
2-3 snítky | čerstvá petrželka | |
2 ks | jarní cibulka s natí | |
2 snítky | čerstvé oregáno | |
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Vepřovou krkovičku očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme na plech a zakapeme olejem. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Petrželku a lístečky oregana jemně nasekáme. Na zálivku promícháme olej s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Nakonec vmícháme nasekanou cibulku, petrželku a oregano. Troubu nastavíme na gril a předehřejeme. Krkovičku grilujeme z obou stran dorůžova. Ještě horké steaky přelijeme zálivkou a vše asi na 3 - 4 minuty zakryjeme, aby všechny chutě prolnuly. Grilovanou vepřovou krkovičku s bylinkami rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena