10 ks | brambory | |
2 kelímky | smetana ke šlehání | |
6 ks | vepřová kotleta | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
máslo | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý pepř | ||
na potření | ||
hořčice |
Den předem si naložíme vepřové kotlety, které jsme naklepali a potřeli z obou stran hořčicí. Poté je zakápneme olejem a uložíme do lednice. Druhý den si oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka. Doporučuji vybrat větší brambory nebo jich vzít více. Pekáč vymažeme máslem a dno poklademe kolečky brambor. Na brambory rozložíme naložené kotlety. Vše osolíme, opepříme a zalijeme prvním kelímkem smetany ke šlehání. Kotlety se šlehačkou dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme je necelé 2 hodiny, během kterých je zhruba každých 30 minut průběžně poléváme druhou smetanou ke šlehání. Vepřovou kotletu se šlehačkou a brambory podáváme jako kompletní hlavní chod, ke kterému není třeba další příloha.
Recept na vepřové kostky na kari krok za krokem
Vepřové maso patří k finančně dostupnějším, a tak se z něj dnes naučíme připravit rychlý a chutný hlavní pokrm krok za krokem. Recept zcela jistě zvládnou úplně všichni.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena