800 g | vepřová játra | |
omáčka | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
2 ks | cibule | |
1 dl | bílé víno | |
1 ks | paprika červená | |
1 ks | paprika zelená | |
3 lžíce | sladká chilli omáčka | |
1 plechovka | loupaná rajčata ve vlastní šťávě | |
podle potřeby | ||
olej | ||
vývar | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Vepřová játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Potom je opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme ze všech stran, až jsou růžová. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme na mírném ohni doměkka. Šťávu zredukujeme na polovinu. Mezitím si připravíme pikantní omáčku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Nakládaná rajčata ve vlastní šťávě rozmělníme. Papriky očistíme od jádřinců a nakrájíme na kostičky. Na oleji necháme zpěnit cibulku a česnek. Vmícháme pokrájené papriky, orestujeme a podlijeme vínem a tekutinu necháme zcela odpařit. Potom vmícháme rozmělněná rajčata ve vlastní šťávě, sladkou chilli omáčku a krátce povaříme. Takto připravenou omáčku promícháme s dušenými játry, podle chuti osolíme a opepříme. Vepřová játra s pikantní omáčkou podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.
Recept na pikantní krůtí játra na cibuli krok za krokem
Podrobný FOTORECEPT na krůtí játra restovaná na cibulce. Díky postupu krok za krokem zvládne tento hlavní chod připravit každý.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena