těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
300 g | vejce | |
125 g | máslo | |
250 g | voda | |
200 g | hladká mouka | |
poleva | ||
1 lžíce | rum | |
cukr moučka | ||
1 lžíce | citronová šťáva | |
2 lžíce | horká voda | |
krém | ||
300 ml | mléko | |
100 g | cukr moučka | |
250 ml | smetana ke šlehání | |
1 balení | vanilkový pudinkový prášek |
Nejprve dáme do hrnce vodu, máslo a na sporáku zahříváme na nejvyšším stupni (za občasného míchání). Jakmile se máslo úplně rozpustí a směs začne bublat, přisypeme předem odváženou (nejlépe i prosátou) mouku a svižně mícháme, aby se vše spojilo, poté ještě cca 2 minuty promícháváme, těsto se začne odlepovat od stěn. Po cca 2 minutách stálého míchání je těsto hotovo, jakmile se na dně hrnce napálí tenký povlak těsta, odstavíme hrnec a necháme částečně vychladnout. Těsto přesuneme do mísy, osolíme a jakmile má zhruba teplotu těla, postupně zašleháme vajíčka. Těsto nejprve vypadá opravdu nevzhledně, nakonec se však spojí na hladkou konzistenci. Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Těsto přendáme do zdobícího sáčku s hvězdicovou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem či silikonovou podložkou tvoříme kolečka. Plech zlehka pokropíme vodou. A vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, pečeme 30 minut dozlatova. NEOTVÍRÁME troubu během pečení, těsto by spadlo. Během pečení si připravíme krém. Nejprve uvaříme pudink podle návodu na obalu - z mléka, cukru a pudinkového prášku, jen mléka dáme pouze 300 ml. Pokud nemáme nepřilnavý rendlík, cukr přidáváme až úplně nakonec, aby se pudink nepřichytával ke dnu hrnce. Po zhoustnutí odstavíme a potravinovou folii přitiskneme na povrch pudinku, aby se neudělal škraloup, pudink necháme úplně vychladnout. Vyšleháme si smetanu ke šlehání a poté zvlášť vychladlý pudink. Lžící vmícháme vyšlehanou smetanu do vyšlehaného pudinku, vznikne hladký lehký krém. Vychladlé věnečky podélně rozkrojíme, cukrářským sáčkem se zdobící špičkou naplníme pudinkovým krémem a přiklopíme vrchní částí. Posledním krokem je potření věnečků citronovou polevou, kterou snadno vytvoříme smícháním citronové šťávy, rumu, horké vody a moučkového cukru. Hotové věnečky necháme v lednici odležet a poté servírujeme například jako zákusek ke kávě.
Jako z cukrárny! Ty nejlepší zákusky, které si upečete doma
Kdo by nemiloval zákusky? Není nic lepšího než si ke kávičce jednou za čas dopřát něco sladkého. Kremrole, větrníky, věnečky, ale i oblíbené punčové řezy, makronky či nepřekonatelný Sacher dort. Vše vás podle ověřených receptů naučíme!
Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem
Dnes se naučíme krok za krokem upéct vynikající kremrole s jemnou náplní, které připravíme za pár minut.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena